Pagina Web despre Ellen G. White
Pagina Web despre Ellen G. White
Ultimele descoperiri despre Ellen White

În lume au iesit multi prooroci mincinosi. 1Ioan 4:1

"Aceste carti...vor trece testul investigatiilor"

Abuzul de sine [masturbarea]

Dacă eşti copil, pagina aceasta NU este pentru tine! Apasă aici ca să te întorci

 

Profetul adventiştilor de ziua a şaptea Ellen G. White a declarat că abuzul de sine [masturbarea] e cauza unui şir întreg de boli şi afecţiuni grave:

Copiii care practică masturbarea înainte de pubertate sau de perioada de tranziţie spre maturitate, trebuie să sufere pedeapsa pentru că au încălcat legile naturii în această perioadă critică. Mulţi se afundă într-un mormânt timpuriu, în vreme ce alţii au o constituţie destul de puternică pentru a trece prin această nenorocire. Dacă se continuă această practică de la vârsta de cincisprezece ani în sus, natura va protesta împotriva abuzului suferit şi-i va face să plătească pedeapsa pentru că au încălcat legile ei, mai ales de la vârsta de 13 până la 45 de ani, prin nenumărate dureri ale sistemului şi diferite boli, cum ar fi afecţiunile ficatului şi plămânilor, nevralgia, reumatismul, afecţiuni ale coloanei vertebrale, boli ale rinichilor şi umori canceroase. O parte din buna maşinărie a naturii cedează, îngreunând sarcinile celei încă funcţionabile, lucru care dă peste cap planul bun al naturii şi în cele din urmă duce la o deteriorare bruscă a constituţiei; iar rezultatul e moartea. Apel solemn, 1870, p. 63
Unii din cei ce au o mărturisire înaltă de credinţă nu înţeleg păcatul abuzului de sine şi rezultatele lui sigure. Un obicei stabilit de atâta vreme le-a întunecat înţelegerea. Nu realizează răutatea extraordinară a acestui păcat degradant care epuizează nervos sistemul şi distruge puterea creierului. Mărturii, vol. 2, p. 347
Am văzut că familia fratelui G__ avea nevoie de un mare ajutor. H__ şi I__ au ajuns departe în practicarea păcatului abuzului de sine; mai ales H__, care a mers până într-acolo că intelectul lui este afectat, vederea i-a slăbit şi boala îi mănâncă trupul. Mărturii, vol. 2, p. 404
A practicat abuzul de sine până a ajuns o epavă umană. Mi s-a arătat că acest viciu e o urâciune în ochii Domnului. ... Rezultatele pe care le are abuzul de sine asupra lor apar sub forma diferitelor boli, cum ar fi cataracta, inflamaţiile generale, durerile de cap, pierderea memoriei şi a vederii, slăbiciuni ale spatelui şi şalelor, afecţiuni ale coloanei vertebrale iar creierul se deteriorează adeseori. Umorile canceroase care rămân latente în sistem în timpul vieţii se inflamează şi îşi încep lucrarea distructivă. Mintea se deteriorează şi îi ia locul nebunia. Apel către mame, 1864, p. 25, 27

Conform citatelor de mai sus, următoarele probleme de sănătate sunt cauzate de masturbare:

 1. Slăbirea creierului

 2.Tumorile canceroase

 3.Cataracta

 4. Inflamaţiile generale

 5. Slăbirea vederii

 6. Durerea de cap

 7. Deteriorarea minţii

 8. Nebunia

 9. Bolile renale

 10. Bolile de ficat

 11. Bolile de plămâni

 12. Pierderea memoriei

 13. Distrugerea sistemului nervos

 14. Nevralgia

 15. Dureri ale sistemului

 16. Moartea prematură

 17. Reumatismul

 18. Slăbiciuni/probleme ale coloanei vertebrale

 

Analiză

Perspectiva medicală modernă asupra abuzului de sine

Dr. Bill Lloyd explică perspectiva medicală modernă asupra masturbării:

Vechile mituri că masturbarea duce la nebunie, îţi opreşte creşterea, [etc...] sunt doar asta, mituri care-şi aveau probabil originea în atmosfera puritană a epocii victoriene.
Nu numai că masturbarea nu are efecte negative, dar probabil e mai sănătoasă decât încercarea de a suprima puternicele impulsuri sexuale pe care le simt mulţi bărbaţi, mai ales adolescenţii. Masturbarea oferă o descărcare importantă şi sigură a acestor impulsuri şi-i păzeşte pe bărbaţi de practicile nesigure cum ar fi sexul cu prostituatele, relaţiile adultere sau sexul forţat, adică violul. (© Copyright 1999, Oxygen Media toate drepturile rezervate.)

"Dintr-o perspectivă medicală a secolului al XX-lea, vă pot asigura că această activitate nu afectează nicidecum sănătatea fizică sau mentală."
-- Dr. Peter Gott, redactor al sindicatului medical naţional, August 12, 1997.

În 1966, cercetătorii Masters & Johnson au arătat că această practică e virtual universală în America de nord, traversând toate graniţele de sex, vârstă, rasă şi clasă socială. În 1971 Goldstein, Haeberle & McBride au decis că masturbarea e forma cea mai comună de activitate sexuală printre oameni. Studii recente au arătat că 95% din bărbaţi şi 89% din femei au practicat masturbarea.

Nu există nici o dovadă ştiinţifică că masturbarea cauzează orbire, nebunie sau ale boli menţionate de Ellen White. Orice fiinţă umană cu puţină raţiune îşi dă seama că masturbarea nu poate fi mai dăunătoare decât actul sexual propriu-zis! Clinica din Cleveland afirmă:

În general, comunitatea medicală consideră masturbarea a fi expresia naturală şi nedăunătoare a sexualităţii atât bărbaţilor cât şi femeilor. Nu provoacă nici o rană fizică şi nici nu face rău trupului şi poate fi practicată temperat de-a lungul vieţii unei persoane ca parte a unui comportament sexual normal." (© Copyright 2001, The Cleveland Clinic)

Chiar şi printre doctorii adventişti de ziua a şaptea, cu excepţia câtorva devotaţi lui Ellen White, există acum o credinţă aproape universală că masturbarea nu cauzează bolile de mai sus.

Miturile despre masturbare abundă în 1871

..un obicei deosebit de degradant şi de distructiv...Probabil că nu există nici un alt viciu care să fie atât de dăunător atât pentru minte cât şi pentru trup… întârzie creşterea, deteriorează facultăţile mentale şi aduce victima într-o stare lamentabilă Persoana afectată caută singurătatea şi nu doreşte să se bucure de compania prietenilor; e chinuită de dureri de cap, insomnie, dureri în diferit părţi ale trupului, indolenţă, melancolie, pierderea memoriei, slăbiciune la spate şi organele de reproducere, apetit variabil, laşitate, inabilitatea de a privi o persoană în faţă, lipsă de încredere în propriile capacităţi....[În cele din urmă sistemul se va irita; accese bruşte de căldură pe faţă; chipul devine palid şi rece; ochii au o căutătură ştearsă, prostească; părul se usucă şi se despică la capete; câteodată apar dureri în regiunea inimii; respiraţie scurtă; palpitaţii; apar simptome de dispepsie;somnul e agitat; apare constipaţia; tusea; iritaţia gâtului; în cele din urmă întreg organismul devine o epavă din punct de vedre fizic, moral şi mintal.

Unele din consecinţele masturbării sunt epilepsia, apoplexia, paralizia, îmbătrânirea prematură, eliminarea involuntară de lichid seminal care are loc în general în timpul somnului sau după urinare sau la golirea intestinelor. Printre femei, pe lângă aceste consecinţe, apar isteria, dereglarea menstruală, catalepsia şi ciudate simptome nervoase. (Medicul nostru de familie: Un manual pentru utilizarea acasă; Alopat, Hidropat, Eclectic, & Vegetal, p. 288-89)

Unde a auzit doamna White pericolele abuzului de sine?

În 1864 doamna. White a publicat prima ei carte despre reforma sănătăţii, Apel către mame. Întreaga carte e dedicată avertizării părinţilor adventişti cu privire la consecinţele groaznice ale abuzului de sine. În această carte doamna White pretindea că a primit toate cunoştinţele medicale despre pericolele abuzului de sine din viziunile pe care „le-a văzut”.

Mi s-a arătat starea lumii noastre şi mi s-a atras mai ales atenţia cu privire la tinerii din vremurile noastre. Oriunde priveam, vedeam imbecilitate, forme distorsionate, mădulare schilodite, capete deformate, peste tot numai deformări. Mi s-a arătat că păcatele şi crimele şi încălcarea legilor naturii erau cauza acestei acumulări de durere şi suferinţă omenească. Am văzut o asemenea degradare şi nişte practici atât de murdare... (Apel către mame, p. 17)

Nu există nici o îndoială că doamna White susţinea că informaţiile ei vin direct din cer. De aceeaşi carte era ataşat un eseu anonim de 29 de pagini despre "Castitate" care cita diferite autorităţi medicale care erau de acord cu profetul. Printre cei citaţi erau faimoşi reformatori ai sănătăţii din acea perioadă, cum ar fi Sylvester Graham, L.B. Coles, James Jackson şi frenologul O.S. Fowler. Părerile acestora erau atât de asemănătoare cu cele ale lui Ellen White, încât editorii s-au simţit nevoiţi să adauge o observaţie care nega că ea ar fi cunoscut ceva dinainte! Ei afirmau..

...ea nu citise nimic din autorii citaţi aici şi nu citise nici o altă lucrare cu acest subiect, înainte să ne dea ceea ce a scris. Prin urmare, nu a copiat deşi a afirmat adevăruri importante despre care au mărturisit persoane cărora le acordăm cea mai mare încredere. Apel către mame, p. 34

Abuzul de sine în anii 1800

Înainte de 1700, referinţele medicale cu privire la efectele negative ale masturbării erau puţine. În secolul al XVIII-lea, două lucrări, Onania: sau păcatul îngrozitor al poluţiei provocate şi toate consecinţele sale înspăimântătoare... (a unui autor anonim) şi lucrarea medicului elveţian Samuel Tissot, Tratat despre bolile provocate de Onanism introducea concepte pe care Sylvester Graham le-a adoptat mai târziu şi pe care le-a popularizat.

Samuel Tissot, scria în 1758 efectele secundare negative ale masturbării includeau totul, de la coşuri până la reumatism, confuzie, dureri de cap şi hemoroizi.

Lucrarea lui Sylvester Graham Predică către tineri (1834) era prima de genul acesta şi lansa un gen întreg de tractate medicale despre masturbare, cunoscută pe atunci ca "abuz de sine" sau "poluţie provocată."

Graham credea că simptomele sunt uşor de recunoscut – victimele erau de obicei timide, suspicioase, molatice, nepreocupate de igienă, gălbejite. Conform lui Graham, o persoană care se masturbează creşte "cu un trup plin de boli şi cu o minte dereglată, tiranizată de obiceiul îngrozitor, prin forţa neschimbată a unui spirit al întunericului.."

Cauza acneei la adolescenţii vinovaţi apare iar rezultatul este reprezentat de:

"...furuncule dureroase ies în unele cazuri pe faţă, piept, spate şi coapse; aceştia cresc şi se transformă câteodată în fistule permanente, de o natură canceroasă şi continuă probabil timp de ani de zile, eliminând cantităţi mari de puroi oribil, fetid; nu arareori duc în final la moarte."

E foarte probabil ca doamna White să fi cunoscut învăţăturile lui Graham. De fapt, multe din învăţăturile „inspirate” despre reforma sănătăţii ale doamnei White par să reflecte reformele lui Graham.

Pentru o bună vreme (1700-1900), înţelepciunea medicală din vest privea masturbarea ca o practică ce secătuia energia vitală şi avea cumva legătură cu bolile mentale. În secolul al XX-lea, cercetările medicale şi ştiinţifice au dovedit că miturile efectelor negative ale masturbării asupra sănătăţii sunt în întregime ficţiune.

Masturbarea e o "abominaţie?"

Doamna White numeşte abuzul de sine o "abominaţie" şi ne avertizează de "păcătoşenia ei nemaipomenită." În vreme ce Biblia ne avertizează să nu avem gânduri necurate şi vorbeşte împotriva imoralităţii sexuale în general, nu spune nimic despre masturbare. Pe lista abominaţiilor sexuale din Levitic 18, sunt condamnate adulterul, homosexualitatea, incestul şi bestialitatea dar nici nu se menţionează masturbarea. Dacă masturbarea ar fi într-adevăr "o abominaţie," atunci ne-am aştepta ca Biblia s-o treacă pe listă împreună cu celelalte abominaţii sexuale!

Beneficiile masturbării aduse sănătăţii

1) Ce puţin două orgasme pe săptămână pot mări perioada de viaţă. De fiecare dată când se ajunge la orgasm, hormonul DHEA (Dehidroepiandrosteron) creşte ca răspuns al stimulării sexual şi ejaculării. DHEA poate să stimuleze sistemul imunitar, să repare ţesuturile,să îmbunătăţească funcţia cognitivă, să păstreze pielea sănătoasă şi chiar să funcţioneze ca un antidepresiv.

2) Orgasmele stimulează celulele ce luptă împotriva infecţiilor cu 20% conform ginecologului Dr. Dudley Chapman. Orgasmele stimulează nivelurile celulelor limfocite T3 şi T4 – un tip de globule albe ce produc anticorpi. Psihologii de la universitatea Wilkes din Pennsylvania au descoperit că studenţii care aveau o activitate sexuală regulată aveau un nivel de trei ori mai mare de IgA (imunoglobulina A – un anticorp ce stimulează sistemul imunitar şi te păstrează sănătos).

3) Hormonul oxitocin este secretat în corp de fiecare dată când te angajezi în activitatea sexuală. Datorită acestei secreţii, se eliberează endorfinele (produşi chimici asemănători hormonilor care se aseamănă mult din punct de vedre funcţional cu morfina). Studiile au arătat că o creştere a nivelului de oxitocin poate alina durerea; orice durere, de la durerea de cap şi crampe până la dureri generalizate.

4) Atât nivelul de testosteron cât şi cel de estrogen experimentează o stimulare prin activitatea sexuală regulată. Testosteronul face mult mai mult decât să-ţi stimuleze instinctul sexual, poate ajuta la întărirea oaselor şi muşchilor şi poate să păstreze inima într-o bună stare de funcţionare. La femei, activitatea sexuală creşte nivelul de estrogen, care le protejează împotriva afecţiunilor cardiace.

5) La bărbaţi, masturbarea sau sexul regulat este bun pentru prostată şi poate preveni blocajul dureros de prostată. Înmagazinarea de lichid seminal perioade lungi poate de asemenea provoca congestionarea prostatei care la rândul ei poate duce la dureri urinare şi ejaculatorii. Ejaculările regulate pot ajuta la prevenirea acestui caz, numit şi prostatită nonspecifică şi, din motive clare, ale „bolii marinarului” şi „bolii preotului”.

Întrebările voastre: Cum e cu pierderea de zinc?

Unii AZŞ au spus că masturbarea duce la pierderea de zinc la bărbaţi şi că deficienţa de zinc poate cauza grave probleme de sănătate. E o reprezentare reală? Aşa stau lucrurile oare?

Cercetătorul James Heffley, Ph.D., a descoperit prin studii ştiinţifice că un om pierde doar cam o jumătate de miligram (mg) de zinc într-o ejaculare. Asta reprezintă doar cam 4% din aportul nostru zilnic de zinc. La această rată de pierdere, numai rate extrem de frecvente ale masturbării vor goli organismul de zinc.

Acest studiu e dovedit de faptul că masturbarea e aproape o practică universală printre bărbaţi (95%), şi totuşi deficienţa de zinc e descrisă de doctori ca fiind "extrem de rară". Desigur, AZŞ vegetarieni riscă mai mult să aibă o deficienţă de zinc, deoarece zincul se găseşte în abundenţă în mâncărurile pe care ei nu le mănâncă: carne, lapte, brânză şi ouă. Totuşi, se găseşte în arahide, unt de arahide şi legume.

Chiar şi în cazul prea puţin probabil când o persoană are o deficienţă de zinc, duce acesta la problemele de sănătate menţionate de Ellen White? Odată e credea că e un factor al dereglării deficienţei de atenţie dar cercetările recente au dovedit că nu prea e probabil. Ici un studiu fondat nu arată că deficienţa de zinc afectează creierul. Ştim sigur că deficienţa de zinc nu cauzează toate problemele menţionate de doamna White, şi e foarte posibil să nu cauzeze nici una din ele. Iată simptomele cunoscute asociate cu deficienţa de zinc:

Comparaţi acum lista cu lista lui Ellen White cu cele 18 afecţiuni identificate la începutul acestei pagini. Nici una nu se potriveşte, decât dacă eşti destul de generos ca să echivalezi "vederea slăbită" cu "dificultatea de a-şi adapta vederea la întuneric"!

În plus faţă de toate astea, doamna White arată că problemele de sănătate cauzate de abuzul de sine sunt egale, dacă nu mai grave la femei:

Femeile au o forţă vitală mai mică decât celălalt sex şi sunt private mult de aerul întăritor şi învigorat de către viaţa lor din casă. Rezultatele abuzului de sine la ele apare în diferite boli cum ar fi cataracta, inflamaţiile generale, durerile de cap, pierderea memoriei sau a vederii, slăbiciuni mari ale spatelui şi şalelor, afecţiuni ale coloanei, iar creierul se deteriorează adeseori. Umorile canceroase care rămân latente în sistem în timpul vieţii se inflamează şi îşi încep lucrarea distructivă. Mintea se deteriorează şi îi ia locul nebunia. Un Apel către mame, p. 27

Acest citat pare să fie picătura care umple paharul aberaţiei cu deficienţa de zinc. Dacă aceste probleme de sănătate ar fi într-adevăr cauzate de deficienţa de zinc, atunci de ce suferă femeile de aceleaşi probleme, chiar mai grave?

AZŞ au căutat degeaba mai mult de 100 de ani ca să găsească o dovadă ştiinţifică pentru afirmaţiile ei. Dacă găsim dovezi ştiinţifice solide că deficienţa de zinc cauzează problemele menţionate de doamna White, le vom pune pe acest web site.

Concluzii

1. Doamna White a pretins că abuzul de sine cauzează un spectru larg de probleme de sănătate mortale, incluzând orbirea, nebunia şi chiar moartea.

2. Doamna White pretinde că "a văzut" pericolele abuzului de sine într-o viziune de la Dumnezeu.

3. Sentimentele ei referitoare la abuzul de sine sunt uimitor de asemănătoare cu cele ale altor reformatori ai sănătăţi pe care îi admira. Atât de asemănătoare încât editorii cărţii ei s-au simţit obligaţi să facă o afirmaţie care spunea că ea nu copiase.
4. Deşi a scris adesea despre abuzul de sine la începutul lucrării ei, păstrează o linişte ciudată în timpul ultimilor 40 de ani din viaţă.

5. Apel către mame, prima carte a lui Ellen White despre reforma sănătăţii n-a mai fost publicată de multă vreme. Te-ai gândi că primele scrieri ale unui profet despre viziunile legate de vor fi preţuite de adepţii ei! Imaginaţi-vă toate bolile şi suferinţa pe care această carte ar fi putut să le prevină! N-ar trebui citită de toţi noii convertiţi adventişti de ziua a şaptea?