Pagina Web despre Ellen G. White
Pagina Web despre Ellen G. White
Ultimele descoperiri despre Ellen White

În lume au iesit multi prooroci mincinosi. 1Ioan 4:1

"Aceste carti...vor trece testul investigatiilor"

Doamna White practica ceea ce predica despre podoabe?


În stânga se ală o poză a lui Ellen White împreună cu sora ei geamănă Elizabeth, la vârsta de 51 de ani. Observaţi că Ellen poartă o broşă şi un lanţ de aur. Această poză a fost făcută acum 15 ani, după ce i-a condamnat pe alţii pentru că purtau podoabe asemănătoare. (Fotografie disponibilă la James White Research Library, Andrews University).

Îmbrăcămintea simplă, care evită expunerea podoabelor şi ornamentelor de orice fel e o dovadă a credinţei noastre
Mărturii
, Vol.3,p.366

 
În imaginile de mai jos, observaţi-o cu atenţie pe cea din stânga. E poza originală a doamnei White împreună cu nepoata ei, Ella Robinson. În dreapta, e poza retuşată care apare în Ellen G. White, ultimii ani de la


Se pare că Fundaţia White nu e doar adepta modificării cuvintelor lui Ellen White dar e şi foarte eficientă la modificarea fotografiilor. Modificarea e necesară pentru a perpetua mitul că adventiştii de ziua a şaptea de la început nu purtau podoabe.

Observaţi următorul citat în care doamna White recunoaşte că a primit o bijuterie scumpă pe care a purtat-o în multe ocazii:

Sora Kerr m-a du în vestiarul ei şi a deschis o cutie cu accesorii [O BANDĂ DE DANTELĂ, PLASĂ, FUNDĂ SAU ALTCEVA, FOLOSITĂ ÎN LOCUL UNUI GULER SAU REVER] pentru gât şi şi-a exprimat dorinţa să accept toată cutia. Soţul ei este comerciant în Honolulu şi deşi nu e credincios, e un om cu vederi liberale. Mi-a mai dăruit şi trei yarzi şi jumătate de mătase în valoare de trei dolari yard-ul din care trebuia să-mi fac o haină scurtă au jachetă, largă pe corp. Am văzut că dorea foarte mult să le primesc şi nu puteam s-o refuz fără s-o dezamăgesc foarte tare. Era mătase frumoasă, rămasă de la o rochie pe care o avea ea. Mi-a mai dat o eşarfă de mătase şi o agrafă de zece dolari, din pietre albe, foarte simplă şi utilă. Am crezut că nu pot să accept dar avea o figură atât de tristă încât în final am luat-o şi de atunci o port mereu deoarece e folositoare şi uşor de purtat şi deloc pretenţioasă - Scrisoarea 32a, 1891, p. 2, 3. (Către J. E. şi Emma White, Decembrie 7, 1891.)

 

Comparaţi acum obiceiul doamnei White de a purta podoabe cu ceea ce a scris:

 

Împodobirea cu bijuterii şi lucruri luxoase e un fel de idolatrie. ... Hainele scumpe şi accesoriile dau o reprezentare incorectă a adevărului care trebuie redat întotdeauna ca fiind cea mai înaltă valoare. --Ellen White, Şcoala de pregătire biblică, 1 Mai, 1908

 

În Didache, un document creştin timpuriu despre care se crede că a ost scris prin primul secol d.Ch.., autorul îi sfătuieşte pe primii creştini cum să identifice un fals profet:

“Dacă un profet învaţă adevărul şi totuşi nu practică ceea ce predică,
atunci e un fals profet.”
Didache, 11:10


fotografiile de mai sus sunt luate din cartea White-Washed de Sidney Cleveland. Pentru mai multe informaţii despre cum puteţi cumpăra această carte de 233 de pagini.