Pagina Web despre Ellen G. White
Pagina Web despre Ellen G. White
Ultimele descoperiri despre Ellen White

În lume au iesit multi prooroci mincinosi. 1Ioan 4:1

"Aceste carti...vor trece testul investigatiilor"

Mărturii contradictorii cu privire la carnea de porc

Doamna White dădea avertizări dese cu privire la carnea de porc:

Nici o bucată de carne de porc nu trebuie să apară pe masa ta vreodată. (Mărturii, Vol. 2, p. 93)

Puţin cunosc însă o mărturie de la sfârşitul anilor 1850 în care doamna White ceartă familia Curtis din Iowa pentru că nu mănâncă carne de porc. (Observaţie: Această mărturie a fost scrisă înaintea vizitei doamnei White la Institutul de sănătate ale lui Jackson din New York).

Dacă Dumnezeu cere oamenilor Lui să nu mănânce carne de porc, El îi va convinge să n-o facă. El doreşte să arate copiilor Săi sinceri care le e datoria şi doreşte la fel de mult să le arate care e datoria şi celor asupra cărora n-a aşezat povara lucrării Sale. Dacă e datoria bisericii să nu mănânce carne de porc, Dumnezeu va descoperi acest lucru la mai mult de două sau trei persoane. El Îşi va învăţa biserica care îi este datoria. Mărturii, Vol. 1, p. 206

Analiză

O mărturie a Duhului lui Dumnezeu?

Fratele şi sora Curtis au studiat Biblia şi au ajuns la concluzia că e greşit să mănânci carne de porc. Care e răspunsul doamnei White? Îi felicită pentru studiul biblic bun şi sistematic pe care l-au făcut? Ce mesaj are Dumnezeu pentru ei? Îi place lui Dumnezeu faptul că această familie a realizat mai devreme pericolele consumului de carne de porc? Se pare că nu! Doamna White îi ceartă aspru! (Ar trebui să citiţi mărturia aspră de la paginile 204-209). Oare Duhul lui Dumnezeu a condus-o să scrie această mărturie? Dacă obiceiurile de sănătate ale fratelui Curtis erau în conformitate cu planurile de sănătate ale lui Dumnezeu, de ce i-ar certa mesagerul lui Dumnezeu?

H.E. Carver, un adventist de la început care era prieten cu familia Curtis, povesteşte ce s-a întâmplat cu această familie:

Fratele şi sora Curtis erau printre prietenii mei cei mai apropiaţi de mulţi ani de zile şi deoarece am fost vecini ceva vreme, cunoşteam unele împrejurări legate de instrucţiunile din viziunea de mai sus. Sora Curtis era o femeie foarte meticuloasă şi, convinsă fiind (cu mult înainte de orice mişcare a liderului şi doamnei White în acea direcţie) că consumul de carne de porc era dăunător, a încercat să-l înlăture de la masă. S-au iscat probleme. Sora C. credea sincer în inspiraţia divină a doamnei White şi, din pasajul de mai sus, reiese că i-a scris cerându-i sfaturi, pe care le-a primit, după cum reiese din cele spuse mai sus; acest lucru s-a întâmplat printr-o viziune, după cât se pare. ... Fratele. Curtis afirma şi el că liderul White susţine următoarele pe spatele scrisorii:
" Ca să ştiţi poziţia noastră referitoare la acest subiect, vă spun că abia am tăiat un porc de două sute de livre. "

(Pretenţiile doamnei. E.G. White că a fost inspirată divin examinate, a doua ediţie, 1877)

Era Dumnezeu sursa mărturiilor lui Ellen White? Sau era influenţată de alţii? De ce mustra aşa de aspru această familie? Oare nu pentru că James White se declarase în favoarea consumului de carne de porc cu câţiva ani înainte?

Articolul lui James White despre carnea de porc

În 1850, James White a scris un articol în favoarea consumului de carne de porc de către creştini. Iată cum încheia acest articol:

Unii din raţii noştri au adăugat "carnea de porc" pe lista lucrurilor interzise de Duhul sfânt şi de apostolii şi lideri adunaţi la Ierusalim. Dar ne simţim îndemnaţi să protestăm împotriva unei asemenea acţiuni deoarece contravine învăţăturii clare a Sfintei Scripturi. Să punem o "povară" mai mare pe umerii ucenicilor decât i s-a părut potrivit Duhului Sfânt şi apostolilor Domnului nostru Isus Hristos? Dumnezeu să ne ferească. Deoarece decizia lor a fost corectă, întrebarea a primit răspuns şi a fost cauza bucuriei din biserici şi trebuie să ne răspundă şi nouă la această întrebare odată pentru totdeauna. --The Present Truth Vol. I., Noiembrie., 1850. - Nr. 11., "Carnea de porc"

Carnea de porc cauzează cancer şi lepră?

La toată confuzia cu privire la faptul dacă e bine ca creştinii să mănânce carne de porc sau nu, se adaugă pretenţia doamnei White că carnea de porc cauzează diferite boli, printre care şi lepra şi cancerul:

Dumnezeu nu le-a interzis evreilor să mănânce carne de porc doar ca să-şi arate autoritatea ci pentru că nu era o hrană bună pentru om. Umplea sistemul cu scrofula şi mai ales în ace climat cald, era cauza leprei şi a diferitelor boli. (Healthful Living, p.183)
Consumul de carne de porc a cauzat scrofula, lepră şi tumori canceroase.  (Review and Herald, 20 iunie, 1899).

Oamenii de ştiinţă ştiu acum că porcii nu transmit lepră. Prin urmare, e imposibil să transmită lepra la oameni. Iată confirmarea venită de la un medic veterinar.:

"Referitor la convorbirea noastră telefonică din 15-Feb-93, se ştie că porcii nu sunt purtători de Mycobacterium leprae, care cauzează lepra." (W.G. Van Alstine, DVM. PhD, Patolog veterinar, Purdue University, West Lafayette, IN, într-o scrisoare datată 18-Feb-93 către Robert K. Sanders)

mai multe confirmări că lepra nu apare la porci:

3. "Agentul infecţios—Mycobacterium leprae, bacilul leprei (al lui Hansen). Pe lângă oameni, acesta s-a înmulţit pe labele şoarecilor, în ţesuturile rozătoarelor fără un sistem imunitar şi la armadillo. 4. Purtător— Omul e singurul purtător cunoscut." Controlul bolilor transmisibile la om, A. S. Benenson, p. 175,176.

Doamna White era mai aproape de adevăr când vorbea despre carnea de porc şi afirma că produce cancer. Consumul mare de carne de porc măreşte şansele ca o persoană să dezvolte diferite tipuri de cancer. Totuşi, cauza nu e cea sugerată de doamna White. Presupunerea că consumul de carne cancerigenă produce cancer la om e o legendă. Chiar şi atunci când li se injectează organisme cancerigene vii, animalele din laborator nu fac cancer.:

E adevărat că multe tipuri de germeni , humusuri şi paraziţi microscopici pot fi adesea cultivate din diferite tipuri de tumori dar când aceste organisme microscopice sunt injectate în animale nu cauzează nici cancer, nici o altă tumoare. (Doctorii n-o cred—Tu de ce ai crede-o?, p. 266)

Dr. Gregory Hunt, în cartea lui Atenţie la această sectă, explică, "Dacă nu cauzează cancer atunci când sunt injectate, nu vor cauza nici când sunt ingerate."